Proizvodi / Pšenično ekstra belo brašno T-400

Ovo brašno je prošlo "i sito i rešeto”. Namenjeno je pravim sladokuscima kojima je od posebne važnosti da njihove štrudle, krofne, kifle i slične kulinarske majstorije budu snažne i snežno bele. Za testa sa kvascem ono je najbolji izbor. Ovo najbelje brašno pakujemo u kesice od 1 i 5kg, kao i vreće od 25kg. Takođe ga možemo isporučivati i u cisternama.

Kikindski voćni kolač (za 2 vekne)

Potrebno je: 4 pune šolje Pšeničnog ekstra belog brašna T-400 za fina kvasna testa, 2 kašičice soli, 1 kašičica cimeta, 1 kašičica oraščića, 1 kašičica arome vanile, 2 kašike šećera, 50g svežeg kvasca, 1/2 šolje mleka, 3/4 šolje vode, 1 jaje, 30g putera, 250g mešanog suvog voća, 1 žumance, 2 kašike vode.

Priprema: Pomešati brašno, so, cimet, oraščić, vanilu i iseckano suvo voće. Pomešati kvasac i šećer, dodati mlaku vodu i ostaviti na toplom mestu da se zapeni. Uliti u brašno s voćem, pa dodati jaje i rastopljen puter. Umesiti meko testo, staviti u sud podmazan uljem i ostaviti pokriveno na toplom dok se veličina testa ne udvostruči. Premesiti i podeliti na dva dela. Oblikovati veknice i staviti u podmazane plehove. Pokriti i ostaviti na toplom 20 minuta. Premazati žumancetom i vodom, pa peći na 180 °C oko 35 minuta. Ostaviti da se hlade na žičanom podlošku.

Copyright © 2022 DIJAMANT DOO
DIJAMANT DOO ZRENJANIN
Temišvarski drum 14, 23101 Zrenjanin
Tel: +381 23 551 001, Fax: +381 23 546 347
E-mail:
office@dijamant.rs