Proizvodi /
Namensko belo pšenično brašno
U našem mlinu melje se najbolja pšenica. Izdvajajući posebne delove zrna u ovom procesu stvaramo brašno koje ce biti pogodno za spravljanje lisnatog testa, raznih pita i kolača. Ovo namensko brašno isporučujemo u cisternama.
Pita kikinđanka (za 6 osoba)
Potrebno je: 2,5 pune šolje NAMENSKOG BELOG BRAŠNA ZA LISNATA TESTA, FINA PECIVA I KOLACE, 180g putera, 1/2 šolje šecera, 2 jaja, soli, 1 žumance, narendana kora limuna; Fil: 250g suvog grožda, 1/4 šolje soka od limuna, 7 velikih jabuka, kašika narendane kore limuna, kašika narendane kore pomorandže, 3 kašike šecera, 2 kašicice cimeta, 2 kašike ruma.
Priprema: Mutiti puter dok se ne dobije penast krem, pa dodati šecer i malo po malo umućenih jaja. Dodati so, koru limuna i brašno, pa umesiti meko testo. Po potrebi može se dodati još brašna (ako se testo lepi). Staviti u frižider 30 minuta. Dve trećine testa razviti oklagijom i njime obložiti podmazan okrugli kalup prečnika oko 24cm. Pomešati narendane oljuštene jabuke, suvo grožde preliveno rumom i ostale sastojke za fil. Usuti preko testa. Ostatak testa razviti i njime poklopiti fil. Premazati žumancetom i posuti s malo kristal šećera. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 40 minuta, pa poslužiti toplu ili hladnu. |